آسانسور های هیدرولیک اجزای مختلف دارند که هرکدام از پیچیدگی های خاصی برخورد دار هستند که عملکرد هر کدام به تنهایی برای کارکرد صحیح سیستم مهم است.
با ما همراه باشید تا به اصلی ترین اجزای آسانسور هیدرولیک در این مقاله بپردازیم.
جک
جک آسانسور هیدرولیک از یک پیستون و سیلندر تشکیل می شود که قسمت های بیرونی آن توسط محفظه بیرونی از رطوبت و… محافظت می شود. وظیفه جک بالا بردن کابین بر اثر ورود روغن به درون آن است. خود جک اجزای مختلفی دارد از جمله پکینگ – گلویی – گاید پیچ هواگیری مشخصات جک بر اساس ارتفاع و قدرت آن است.
بنابراین برای هر ساختمان بر اساس طول ساخت یا تراول آن ساخته می شود اما از نظر قدرت به چند مولفه بستگی دارد.
1_ قطر جک : هرچه قطر جک بیشتر باشد قدرت آن بیشتر است
2_ ضخامت لوله : هرچقدر ضخامت گوشته بیشتر باشد، قدرت آن بیشتر است.
انواع جک آسانسور هیدرولیک از نظر نصب
- جک مستقیم (از زیر)
- جک غیر مستقیم (از کنار)


انواع جک آسانسور هیدرولیک از نظر باز شو
- تک استیج (چند وصله ای) : یک شفت از داخل لوله به صورت تک وصله ای بیرون می آید و وظیفه لیفت را بر عهده دارد.
- دو یا چند استیج (چند وصله ای) : بصورت آنتنی می باشد و طی دو یا سه وصله از داخل لوله بیرون می آید. این نوع در مدل های جک از زیر کاربرد دارد.


کیفیت جک هیدرولیک
جک های هیدرولیک از نظر کیفی به دو دسته تقسیم می شوند.
- پشت سنگ خورده : شفت جک جهت صیقلی شدن، سمباده می خورد
- روکش کروم : بعد از صیقلی شدن با روکش کروم پوشیده می شود تا در مناطق مرطوب شفت جک زنگ نزند.


پاوریونیت
قطعه تانک یا مخزن روغن که از موتور و پمپ و شیر تشکیل شده است. اگر بخواهیم اصلی ترین اجزا آسانسور هیدرولیک را نام ببریم، جک و پاوریونیت اصلی ترین آنهاست. مخزن فلزی که روغن در داخل آن ریخته می شود و با استفاده از موتور و پمپ روغن را به داخل جک پمپ می کند.

- شلنگ هیدرولیک : شلنگ فشار قوی از دو یا سه لایه سیم به جهت تحمل فشار روغن ساخته می شود و یک روکش لاستیکی قوی دارد. وظیفه شلنگ هیدرولیک انتقال روغن بین جک و پاوریونیت است.
- بلوک شیر : یکی از اجزای اصلی پاوریونیت است که وظیفه کنترل دبی روغن، ورودی به جک یا خروج از آن را دارد که با تنظیم آن حرکت های آسانسور می تواند بسیار نرم باشد. پس بلوک شیر بسیار در آسانسور هیدرولیک تاثیر گذار است.
کارسلینگ
قطعه ای فلزی که مهار کننده کابین است و وظیفه محل کابین و اتصال آن به جک را دارد و فقط در سیستم های نصب جک از کنار نقش دارد. کارسلینگ با استفاده از ورق بصورت خم ساخته می شود و حتما اتصالات آن به وسیله پیچ و مهره می باشد. معمولا برای ساخت کارسلینگ های شش نفره از ورق با ضخامت 4 استفاده می شود.

بنابراین کیفیت کارسلینک در حرکت آسانسور بسیار بسیار مهم است و در صورت ضعیف بودن و عدم تقسیم درست نیروها در اجزای کارسلینگ، حرکت آسانسور با مشکل جدی درگیر خواهد بود. پاراشوت یا ترمز ایمنی آسانسور هیدرولیک نیز بر کارسلینگ متصل می شود و نقش بسیار حیاتی در آسانسور هیدرولیک ایجاد می کند. بنابراین کیفیت ساخت کارسلینگ بسیار مهم است.
اجزای کارسلینگ هیدرولیک
فلکه – سرجک – قوطی زیر جک – پاراشوت – کفشک ها
غیره اجزی آسانسور هیدرولیک:
تابلو فرمان:
فرمان دهنده آسانسور می باشد و تمامی دستورها و فرمانها به پارویونیت از طریق تابلو فرمان می باشد.
گرمکن روغن:
یکی از اجزای داخلی پاوریونیت می باشد و وظیفه آن گرم کردن روغن در هوای سرد است. هیتر یا گرمکن روغن با استفاده از ترموستات خود دمای روغن را می سنجد و بر اساس نیاز بصورت اتوماتیک شروع به کار می کند و دمای روغن را بالای 20 درجه حفظ می کند.
کابین آسانسور هیدرولیک:
ساخت کابین آسانسور هیدرولیک با کابین آسانسور های کششی متفاوت است و در کیفیت نهایی کار، بسیار تاثیر گذار است. آلپای لیفت تولید کننده انواع کابین های با کیفیت آسانسور های هیدرولیک و کششی است.