مطالعه این صفحه مناسب چه افرادی است؟

  • ساکنین ساختمانهای فاقد آسانسور
  • ساکنین واحدهای دوبلکس طبقات بالای برج ها
  • افرادی که قصد نصب آسانسور هیدرولیک برای ساختمان قدیمی یا در حال ساخت دارند
  • افرادی که به دنبال آگاهی از هزینه های نصب و نگهداری آسانسور هیدرولیک هستند
  • افرادی که میخواهند اطلاعات کاملی در مورد آسانسورهای هیدرولیک داشته باشند 
آسانسور هیدرولیک چیست؟

آسانسور هیدرولیک، یکی از انواع آسانسورها است که در مقایسه با انواع کششی، ویژگی‌ها و اجزای متفاوتی دارد. قطعا وجود همین تفاوت‌ها باعث شده که آسانسورهای هیدرولیک و کششی دارای مزایا و معایبی نسبت به یکدیگر باشند.

آسانسورهای هیدرولیک با ویژگی‌ها و البته مزایای مختلفی که دارند، می‌توانند عملکرد خوبی در ساختمان‌های مسکونی کم ارتفاع داشته باشند. اگر شما دارای ساختمان قدیمی فاقد آسانسور هستید در اولین گام به شما توصیه میشود به فکر نصب آسانسور هیدرولیک باشید.

همچنین با توجه به مصرف پایین‌تر برق این آسانسورها نسبت به آسانسورهای کششی، مقرون‌بصرفه هستند. از طرفی امنیت بالای سیستم هیدرولیکی باعث شده که احتمال سقوط تقریبا صفر باشد. این ویژگی‌ها در کنار حرکت روان و نرم باعث شده این نوع از آسانسورها به انتخابی مناسب برای نصب در ساختمان‌های کم ارتفاع تبدیل شوند.

معرفی آسانسور هیدرولیک
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید
    نصب آسانسور هیدرولیک توسط شرکت آلپای
    کاور ویدئوی مزیتهای استفاده از آسانسور هیدرولیک

    مزایای آسانسور هیدرولیک

    • قابلیت نصب و راه اندازی با فضای چاهک حداقلی
    • امکان نصب و راه اندازی با برق تکفاز
    • عدم نیاز به احداث موتورخانه در فضای پشت بام
    • مصرف کمتر آهن آلات برای آهن کشی و کاهش هزینه ها
    • حرکت نرم و صدای کم
    • مصرف برق کمتر

    تفاوت قیمت آسانسور هیدرولیک و کششی

    اصولا آسانسورهای کششی مرسوم تر از آسانسورهای هیدرولیک هستند. اما آسانسور هیدرولیک در موارد خاص و پروژه های دارای محدودیت نصب میشوند. تفاوت قیمت آسانسور هیدرولیک و آسانسور کششی در حدود 30 الی 35 درصد است. یعنی آسانسورهای هیدرولیکی گرانتر هستند اما به همان نسبت کیفیت بالاتری نیز دارند. هوم لیفت ها یا آسانسورهای خانگی نیز جزو موارد هیدرولیک محسوب شده و در ساختمانهای قدیمی ساز فاقد آسانسور نصب میشوند. قیمت هوم لیفت نصف آسانسور هیدرولیک است. به عنوان مثال مبلغ یک آسانسور کششی 4 توقف با امکانات معمولی در وضعیت کنونی بازار حدود 170 تا 190 میلیون تومان خواهد بود. قیمت همین آسانسور از نوع هیدرولیکی 190 تا 230 میلیون تومان است. در حالیکه پایه قیمت هوم لیفت یا آسانسور خانگی هیدرولیک بین 90 تا 180 میلیون تومان است. باید در نظر داشت که این قیمتها بسته به افزایش کیفیت و زیبایی متغیر خواهد بود.

    تفاوت قیمت آسانسور هیدرولیک و کششی

    صدای آسانسور هیدرولیک

    آسانسور هیدرولیک نسبت به آسانسورهای کششی معمولی صدای کمتری دارد. اصولا ساکنین طبقه بالای ساختمانهایی که دارای آسانسور کششی هستند بدلیل وجود موتورخانه روی پشت بام به وضوح صدای استارت و استوپ آسانسور را میشنوند. که البته این موضوع میتواند در مواردی آزار دهنده باشد. 

    اما آسانسورهای هیدرولیک نه تنها نیازی به احداث موتورخانه روی پشت بام ساختمان ندارند بلکه ضربه و صدای آسانسور کششی را ندارد که این مورد یک مزیت هم محسوب میشود. 

    آسانسور هیدرولیک تکفاز

    به طور معمول نصب آسانسور در ساختمانهای در حال ساخت نیازمند وجود برق سه فاز است. اما اکثر ساختمانهای قدیمی که فاقد آسانسور هستند از برق تکفاز استفاده میکنند. یکی از مزایای آسانسورهای هیدرولیک امکان نصب آنها با استفاده از برق تکفاز است. باید به این نکته توجه داشت که برای نصب آسانسور هیدرولیک در یک ساختمان قدیمی حتما باید برق 25 آمپر تکفاز وجود داشته باشد.

    آسانسورهای هیدرولیک تکفاز اصولا دارای ظرفیت و تعداد توقف کمتری هستند. در توصیفی دقیقتر میتوان گفت که این مدل از آسانسورهای هیدرولیک مناسب ظرفیت 3 نفر و تعداد سه توقف است. البته برای مواردی که نیاز به ظرفیت 4 نفر وجود داشته باشد امکان استفاده از درایو یا اینورتر برای تبدیل برق تکفاز به سه فاز و استفاده از موتور سه فاز برای آسانسور هیدرولیک خانگی وجود دارد.

    ایمنی آسانسورهای هیدرولیک

    یکی از مواردی که سبب محبوبیت آسانسورهای هیدرولیک شده بحث امنیت آنها است. این نوع از آسانسورها بدلیل استفاده از روغن به عنوان نیروی محرکه در مقوله ایمنی با آسانسورهای کششی دارای تفاوتهایی هستند. آسانسورهای هیدرولیک مستقیم که جک بدون واسطه به کابین متصل است با حرکت جک به هر ابعادی کابین نیز به همان میزان حرکت خواهد کرد. به عنوان مثال اگر جک یک متر باز شود کابین نیز به همان میزان بالا میرود. که البته تفاوتی هم ندارد مدل نصب آسانسور مستقیم جک از زیر باشد یا جک از بغل.

    ایمنی آسانسور هیدرولیک جک از زیر

    در این نوع از آسانسور هیدرولیک جک به صورت مستقیم به زیر کابین متصل است. تنها راهی که ممکن است آسانسور به خطر افتاده یا سقوط کند نبود روغن پشت جک و خالی شدن یکباره آن است در این صورت کابین با سرعت به سمت پایین سقوط میکند این حالت مربوط به زمانی است که در مسیر تانک روغن یا پاوریونیت به جک ایرادی پیش بیاید. 

    رابط انتقال روغن از پاوریونیت به جک شلنگ مخصوصی است که تحمل فشار بار بالایی دارد. بنابراین تنها راهی که امکان دارد روغن از داخل جک تخلیه شود و آسانسور به مشکل بخورد پارگی یکباره این شلنگ است. 

    ابتدای این شلنگ به شیرهای پاوریونیت و سر دیگر آن به جک متصل است. البته نکته اینجاست که قبل از اتصال شلنگ به جک یک رابط به نام رپچرولو یا شیر ترکیدگی قرار دارد. وظیفه این دستگاه این است که اجازه ندهد بیش از یک مقدار یا دبی معینی روغن از جک خارج شود. به محض اینکه رپچرولو احساس کند به صورت غیرعادی فشار روغن خروجی از جک افزایش یافته بسته شده و با حبس شدن روغن جک در همان حالت باقی میماند و کابین متوقف شده و به این شکل از سقوط آسانسور جلوگیری میشود. 

    ایمنی آسانسور هیدرولیک جک از کنار

    تفاوت این مدل از آسانسور هیدرولیک با مدل جک از زیر این است که این بار جک به جای وصل شدن به زیر کابین به زیر کارسلینگی وصل میشود که کابین روی آن قرار دارد. این مدل در محل هایی اجرا میشود که امکان کندن چاه برای آسانسور هیدرولیک جک از زیر وجود ندارد که در این حالت جک به زیر دسته های کارسلینگ متصل میگردد و در کنار کابین قرار میگیرد. در این حالت هم وظیفه رپچرولو مهم و حیاتی است و در صورت ترکیدگی شلنگ و خروج روغن رپچرولو عمل میکند. 

    ایمنی آسانسور هیدرولیک غیرمستقیم

    مرسوم ترین حالت نصب آسانسور هیدرولیک مدل جک از کنار غیرمستقیم یا سیستم دو به یک است. کابین بر روی یک سازه به نام کارسلینگ قرار میگیرد و جک نیز در کنار کابین در یکی از اضلاع چاهک قرار دارد. کارسلینگ و جک توسط فلکه در بالای جک و سیم بکسل به یکدیگر متصل میشوند. نحوه این اتصال دو به یک است و از قانون قرقره در فیزیک استفاده میکند. به این صورت که با باز شدن جک به اندازه یک متر کابین به اندازه دو متر جابجا میشود. یعنی جابجایی کابین دو برابر جابجایی جک خواهد بود. 

    در این حالت به غیر از اختلال در جریان روغن و پارگی شلنگ که باعث سقوط کابین میشد یک عامل دیگر هم میتواند دلیل سقوط کابین آسانسور هیدرولیک باشد. گفتیم که رپچرولو از از سقوط کابین هنگام پارگی شلنگ و خروج روغن جلوگیری میکند. در آسانسورهای هیدرولیک غیر مستقیم علاوه بر ترکیدگی شلنگ احتمال پارگی سیم بکسل نیز وجود دارد. 

    سیم بکسلی که کارسلینگ و جک را بهم متصل میکند دارای 4 رشته است و در صورتی که همه این 4 رشته پاره شوند کابین سقوط میکند.

    هر چند که احتمال بسیار پایینی برای پاره شدن هر 4 رشته سیم بکسل وجود دارد با این حال نمیتوان همان احتمال ناچیز را نادیده گرفت. در این حالت نقش سیستم ترمز ایمنی آسانسور یا پاراشوت چشمگیر است. در پایین کارسلینگ دستگاهی به نام پاراشوت به ریل ها متصل میشود که از دو فک آهنی میله اتصال دهنده این دو فک و پدالهای پاراشوت تشکیل شده است. در وضعیتی که سیم بکسل آسانسور بدون مشکل عملکرد صحیح خود را انجام میدهد و سیم ها در کشش هستند فک پاراشوت آزاد است اما در صورت قطع شدن سیم بکسل پدال به حرکت درآمده و بلافاصله فک های آهنی به ریل ها قفل میشوند. به این ترتیب از سقوط کابین آسانسور جلوگیری میشود. 

    این عملکرد در یک صدم ثانیه و بسیار سریع اتفاق می افتد. بنابراین در صورت پارگی سیم بکسل هم جای نگرانی وجود ندارد. 

    بنابر توضیحاتی که داده شد سیستم آسانسور هیدرولیک جک از کنار از دو سیستم جداگانه ایمنی استفاده میکند که همین موضوع باعث افزایش سطح ایمنی آسانسور هیدرولیک میشود. 

    پیمایش به بالا
    به بالای صفحه بردن
    Call Now Button