اصولا آسانسور های کششی مرسوم تر از آسانسور های هیدرولیک هستند اما آسانسور هیدرولیکی در موارد خاص و پروژه های دارای محدودیت نصب می شوند. تفاوت قیمت این آسانسور و آسانسور کششی در حدود 30 الی 35 درصد است یعنی آسانسورهای هیدرولیکی گران تر هستند اما به همان نسبت کیفیت بالاتری نیز دارند. هوم لیفت ها یا آسانسور های خانگی نیز جزو موارد هیدرولیک محسوب شده و در ساختمان های قدیمی ساز فاقد آسانسور، نصب می شوند.
قیمت هوم لیفت نصف آسانسور هیدرولیک است؛ به عنوان مثال مبلغ یک آسانسور کششی 4 توقف با امکانات معمولی در وضعیت کنونی بازار حدود 300 تا 400 میلیون تومان خواهد بود. قیمت همین آسانسور از نوع هیدرولیکی 420 تا 600 میلیون تومان است در حالی که پایه قیمت هوم لیفت یا آسانسور خانگی هیدرولیک بین 250 تا 380 میلیون تومان است، باید در نظر داشت که این قیمت ها بسته به افزایش کیفیت و زیبایی متغییر خواهد بود.
حال این دو نوع آسانسور را در این بخش از نظر موارد زیر مورد بررسی قرار می دهیم.
- از نظر صدا
- از نظر مصرف برق
- از نظر سرعت
- از نظر ظرفیت
- از نظر تعداد توقف
از نظر صدا
همانطور که در بخش صدای آسانسور هیدرولیک به این بخش بصورت مفصل پرداختیم، آسانسورهای هیدرولیک نسبت به آسانسورهای کششی معمولی کم صداتر و کم ارتعاش تر هستند و در ضمن تجهیزات این آسانسور در قسمت پایین ساختمان نصب می گردد و مزاحمتی برای اهالی ساختمان ایجاد نمی کند.
از نظر مصرف برق
یکی از مزایای برجسته آسانسور هیدرولیک مصرف برق بهینه این دستگاه است؛ جالب است بدانید آسانسورهای جکی فقط در جهت استارت به سمت بالا مصرف برق دارند و در هنگام استارت در جهت پایین فقط با آزاد سازی جریان روغن و با کمک نیروی ثقل و یا سنگینی کابین به سمت پایین حرکت می کند و هیچ مصرف برقی در جهت پایین ندارد.این فوق العاده است.
از نظر سرعت
میتوان سرعت آسانسور هیدرولیکی را بعنوان یکی از معدود محدودیت های این مدل آسانسورها نامید. اگر بخواهیم به کمک اعداد این تفاوت را بیان کنیم به این صورت است که :
سرعت آسانسور کششی معمولی دو سرعته 1 = متر بر ثانیه
سرعت آسانسور کششی 8/0 = متر بر ثانیه ) 5/1 تر بر ثانیه در برخی موتورها )
سرعت آسانسور گیرلس= 1متر بر ثانیه الی 30 متر بر ثانیه (گرانجوچین)
سرعت آسانسور هیدرولیک 5/0 = متر بر ثانیه الی 1 متر بر ثانیه
در حالت میانگین سرعت آسانسورهای هیدرولیک 0.6 متر بر ثانیه است که یک ساختمان 4 توقف با ارتفاع معمول را از پایین ترین توقف تا بالاترین توقف را در حدود 18 الی 20 ثانیه طی می کند.
از نظر ظرفیت
به دلیل مکانیزم نصب آسانسور هیدرولیک، فضا و ظرفت این آسانسور نسبت به کششی در یک فضای برابر و مشابه بیشتر است.
قبلا اشاره کردیم که آسانسور هیدرولیکی کادر وزنه و وزنه تعادل ندارد و به همین دلیل ظرفیت کابین آن به اندازه یک نفر بیشتر از آسانسور کششی است.
از نظر تعداد توقف
یکی دیگر از محدودیت های آسانسورهای هیدرولیک، محدودیت در تعداد توقف های بالاست. آسانسورهای هیدرولیکی بدلیل استفاده از جک تا 8 توقف قابلیت نصب در حالت معمول را دارد اما آسانسور کششی محدودیت طبقه برای نصب ندارد.
اغلب توصیه ما این است برای بهره وری مناسب تا ارتفاع 5 توقف آسانسور هیدرولیکی نصب گردد تا هم از نظر فنی و کارایی و هم از نظر هزینه به صرفه باشد.
در اینجا مقاله ما به پایان رسید و امید واریم که این مقاله برای شما مفید باشد و نظراتتون رو حتما برای ما کامنت کنید.